Hej alla ni,

Jag har haft så mycket problem med mögel i min lägenhet, så igår så kontaktade jag en expert inom mögel och mögeltest för att få hjälp. Nuförtiden är det är många som drabbas av mögel och svartmögel i hemmet, så därför vill jag nu dela hennes tips med er!

Hur vet man om man har mögel i lägenheten?

Detta var första frågan jag ställde. Hur vet man egentligen om man har mögel? Svaret från experten var enkelt, köp ett mögeltest här https://mögel-test.se. Man kan först misstänka att man har mögel i lägenheten genom möglets speciella lukt, men för att vara säker bör man kontrollera genom ett test. Men hur luktar mögel? Mögels lukt kan simpelt beskrivas som unken. Många beskriver lukten av mögel likt en gammal källare.

Vad är symptomen på mögel?

Det finns många diskussioner om symptom på mögel på kroppen. Eftersom mögel friger giftiga mikroskopiska partiklar kan hälsoproblem uppstå. Huvudvärk, trötthet och andra allergiliknande symptom är vanliga bieffekter av mögel. Dessa symptom kan uppstå på både människor och djur. Många frågar sig även om det är farligt att andas in mögel. Ja, det kan uppkomma symptom som till exempel andningssvårigheter efter att man har andats in mögel. Dessvärre kan även mer långvariga, kroniska och farliga symptom som exempelvis astma, uppstå efter att ha andats in mögel.

Hur mäter man mögel i lägenhet?

Ett mögeltest är ett snabbt, billigt och enkelt sätt att mäta mögel i din lägenhet. Du kan enkelt beställa ett mögel test kit online och få det levererat hem till dig. Det finns flera olika typer av mögeltest online, allt från de mögeltest som mäter nivån av mögel i luften till de som kontrollerar vilka mögeltyper som förekommer i specifika områden. Om du vill testa vilken specifik typ av mögel du har i din lägenhet, så finns det även mögeltest som ger dig svar på detta. Mögel kommer tyvärr i flera olika varianter och därför är ett mögeltest bra när du misstänker mögel. Ett annat sätt är att kontrollera fukten i din inomhus, då mögel trivs bra i fuktiga inomhusmiljöer. Detta kan du göra genom en så kallad hygrometer. En hygrometer är en fuktmätare, som gör det möjlighet att mäta fukt i t.e.x. väggar, golv och tak. En hygrometer kan även vara bra att använda innan du ska renovera för att förebygga att fukt tränger in, som i sin tur kan orsaka fukt och mögel.

Jag hoppas att du har lärt dig något genom mitt inlägg om mögel och mögeltest. Lycka till!