Vill du ta tag i dina drömmar om att spela trumpet? Trumpeten är ett bleckblåsinstrument som oftast är i centrum i en blåsorkester. Det är även vanligt med trumpeter i jazzband och som soloinstrument. Börja spela trumpet redan idag genom att beställa trumpet från danguitar.

Trumpeten räknas till bleckblåsarna och är den som klingar högst i gruppen. Övriga instrument i samma grupp är valthorn, trombon, barytonhorn, eufonium och tuba. För dig som är nybörjare rekommenderar vi den vanligaste modellen som är stämd i Bb. Dan Guitar erbjuder även trumpeter stämda i C, samt en liten variant som kallas pocket-trumpet.

Trumpeter

En vanlig trumpet är ett fantastiskt instrument med ett starkt ljud, som ofta hörs tydligt. Trumpeten är ett måste i en blåsorkester, och är även vanlig i kvartetter, jazzband, samt som soloinstrument. 

Den vanligaste trumpeten är stämd i Bb, och det är den vi rekommenderar. Trumpeter stämda i Bb passar med andra bleckblåsinstrument, som i majoritet är stämda i samma tonart. Det finns även trumpeter stämda i C, om det är något du önskar dig.

Pocket-trumpeter

Pocket-trumpeter är som namnet antyder en trumpet i en liten storlek, som är lätt att bära runt på. En pocket-trumpet går att lära sig lika lätt som en vanlig trumpet, men tänk på att ljudet givetvis blir annorlunda.

En pocket-trumpet passar perfekt för dig som gillar att resa runt och kunna spela lite överallt. Den passar ypperligt som soloinstrument, och för att spela i små band. Det kan även vara roligt att visa upp pocket-trumpeten, då den med sitt utseende ser väldigt speciell ut. En pocket-trumpet i jämförelse med en vanlig trumpet är som en ukulele i jämförelse med en vanlig gitarr.

Tillbehör

Till trumpeten finns massor av olika tillbehör, bland annat stativ, noter, nothäften, stolar, notställ, rengöringsmaterial, och rengöringsmedel. Allt för att du ska kunna njuta så mycket som möjligt av att spela din trumpet. Givetvis också för ditt ljud ska hållas så bra som möjligt.

Stativ

Stativ är ett måste för dig som ska läsa noter och vill ha noterna framför dig. Dan Guitar har massor av stativ som du kan reglera i olika höjder. Det finns stativ av olika storlekar, så välj någon som passar dig.

Väskor och fodral

Dan Guitar erbjuder även massor av olika typer av väskor och fodral i flera färger och material. Välj din favorit hos Dan Guitar nu. Flera av väskorna har massor med olika fack så att du ska kunna få plats med både gitarr, rengöringsmedel, munstycken mm. Det finns även särskilda väskor för noter och notställ.

Nothäften och DVD

Nothäften och DVD:er är en annan kategori som du bör kolla in om du vill lära dig spela gitarr. Det finns massor av olika typer av noter, och du kan välja vilken musikstil du vill lära dig. Börja gärna med nybörjarnoter från olika kända kompositörer, och jobba dig sedan upp genom jazzmusik och andra musikstilar du tycker om.

Rengöring 

Bra rengöringsmaterial och rengöringsmedel är verkligen måsten för dig som spelar blåsinstrumnet. Ditt blåsinstrument måste rengöras efter varje gång du spelar det, för att hålla längre liv i ditt instrument. Rengöringen är även viktig så att instrumentet ska behålla bästa möjliga ljud. Kolla gärna igenom utbudet av rengöring hos Dan Guitar redan nu.