Efter en evighet av väntan så har jag äntligen några underbara nyheter att berätta för er. Dessa nyheter har jag väntat på otroligt länge och det fanns stor risk att dessa nyheter skulle bli dåliga men också bra. Men som tur är blev nyheterna jättebra! Det är som sådan, att jag kommer att börja studera på Uppsala universitet! Och jag är otroligt glad och tacksam. Jag har sökt två gånger förut men har aldrig lyckats komma in. Jag har helt okej betyg men Uppsala har rätt höga gränser. Något som också var kul att jag fick mitt förstahandsval vilket var väldigt otippat. Jag kommer dessvärre inte avslöja på vilket program jag kommer gå, det behövs ett helt eget inlägg för det.

Så nu ska jag äntligen bli student och därför är det mycket som ska ordnas. Bland annat så behöver jag investera i massor av studielitteratur som behövs för kurserna. Dessa är ganska dyra och det är 4-5 stycken redan till första kurserna så det blir en del utgifter där. Sedan är det ju det stora uppdraget – att hyra en lägenhet i Uppsala. Jag måste hitta en hyresrätt i Uppsala och det verkar inte vara plättlätt. Jag har sett att det även finns studentlägenheter som också är ett alternativ. De brukar dock oftast vara väldigt små och jag som är van att bo i en 3.a så kan det bli ett problem, haha. Men vi får se, just nu känns det som om jag får ta det första bästa.

Hyra bostad i Uppsala

Hela kvällen igår så gjorde jag massor av research på lägenheter och hyresrätter i Uppsala på nätet. Det positiva är att det verkar vara ganska stor aktivitet och det är mycket annonser som läggs ut. Det tuffa är att det går väldigt snabbt, man måste vara het på tangenterna. Förutom att lägenheten inte ska vara allt för liten så är jag öppen för det mesta. Ju närmre skolan desto bättre också såklart. Igår var jag inne på Hyra bostad och lägenhet i Uppsala som verkligen har ett stort utbud på hyresrätter och lägenheter i Uppsala, där det även finns förstahand- och andrahandskontrakt. Jag hittade en del intressanta lägenheter där så jag tror jag går in och kikar där idag igen och ser om det kommit upp några nya. Det verkar vara rätt bra aktivitet där.

Jag vet faktiskt inte om jag vill ha en omöblerad eller möblerad lägenhet. Det kan bli väldigt jobbigt att flytta alla inredning över hela landet men det är ju alltid skönare att använda sina egna möbler. Jag får nog inte vara för kräsen. Jag har inte heller bestämt om jag ska sälja min nuvarande bostad eller om jag ska hyra ut det. Det kan nog inte vara så svårt att hyra ut lägenheten om det skulle vara aktuellt. Vi får se helt enkelt. Nu ska jag fortsätta mitt sökande och förbereda mig inför studentlivet som jag hoppas och tror kommer bli så himla roligt. Vi hörs snart igen!