Eftersom jag precis har köpt ett par nya golvhögtalare till min lägenhet har jag valt att skriva en guide till er om hur ni också kan hitta ett par perfekta högtalare till ert hem! Idag finns det så många nätbutiker som erbjuder högtalare och det finns säkert ett ännu större utbud av golvhögtalare online. Att navigera runt bland stora, små, svarta, vita, passiva och aktiva högtalare kan därför kännas som en djungel. För att göra det lättare för er att köpa era nästa högtalare, har jag valt att dela min erfarenheter här!

Efter att ha spelat musik ur min telefon under en lång tid var det dags för mig att investera i ett par riktigt bra golvhögtalare. Mitt mål var att hitta ett par bra högtalare med det bästa ljudet till ett billigt pris. Jag valde att köpa mina nya golvhögtalare på HIFI-FREAKS, efter att ha läst bra recensioner och omdömen. På HIFI-FREAKS fick jag även gratis frakt på mina högtalare och möjligheten att testa golvhögtalarna hemma, vilket var ett perfekt sätt för mig att testa högtalarna innan jag riktigt hade bestämt mig.

Men först – vad är en golvhögtalare?

En golvhögtalare placeras på golvet, utan något stativ. Därför är golvhögtalaren både en praktisk och snygg detalj i hemmet. Golvhögtalare ger ljudet en djup bas, som passar perfekt när du vill pumpa ut din favoritmusik på högsta volym. Jag valde att köpa golvhögtalare, då jag ville ha ett par högtalare som enkelt går att flytta runt i min lägenhet men som också kan kopplas in till mitt senaste surroundsystem som fronthögtalare.

Mina golvhögtalare står i vardagsrummet – ett stort rum som ger perfekt plats för ett par stora högtalare med imponerande ljud. För att få till det bästa ljudet, är storleken på golvhögtalarna viktigt. Riktiga högtalare får ta plats i hemmet! Och för att få ett riktigt bra ljud för pengarna, är golvhögtalare det bästa valet. De golvhögtalare som jag valde att köpa, går även att placera direkt längs väggen, utan att ljudet eller ljudbilden förstörs.

golvhögtalare

Aktiva och passiva högtalare

I det stora utbudet av högtalare online finns både aktiva och passiva golvhögtalare. Men vad betyder så dessa begrepp? Vad är skillnaden på aktiva och passiva högtalare och vad betyder det för dig? Det ska jag förklara för er!

När du väljer aktiva golvhögtalare behöver du inte köpa till någon extern förstärkare eller anläggare, vilket kan göra att slutpriset blir billigare. Det var viktigt för mig eftersom jag är student och vill ha det bästa ljudet till ett billigt pris. Vid vissa golvhögtalare behöver du ibland ingen anslutning till din ljudkälla, vilket gör att du slipper jobbiga och fula sladdar. Istället kopplar du enkelt upp golvhögtalaren direkt till din musikkälla. Genom en trådlös anslutning strömmar du enkelt musiken genom golvhögtalarna, utan svår installation eller instruktionsbok. För mig var det viktigt att golvhögtalarna var aktiva, då jag ville ha en okomplicerad upplevelse av mina högtalare direkt från starten.

Till sist var även utseendet och färgen på mina högtalare viktigt. Därför valde jag att köpa ett par golvhögtalare från Wharfedales. De vita, smala och minimalistiska golvhögtalarna ger ett diskret intryck i mitt hem, samtidigt som högtalarna ger branschens bästa ljud. Wharfedales är ett känt märke inom högtalare och hifi, vars toppmoderna design passade perfekt in på min stil. De vita golvhögtalarna från Wharfedale passade även bra in på min budget.

golvhögtalare

Nu står mina vita golvhögtalare i mitt vardagsrum hemma. De är så eleganta och ljudet är fylligt och dynamiskt. När jag vill lyssna på musik så kopplar jag enkelt upp min enhet till golvhögtalarna och sedan strömmar det fantastiska ljudet ut över mitt vardagsrum. Precis som jag ville ha det! Jag hoppas detta inlägget kan inspirera er till att hitta de bästa golvhögtalarna online till ett bra pris. Lycka till!