Bulgarien är ett fantastiskt resmål, speciellt under sommaren då solen brassar på ordentligt. Förutom värmen så finns det otroligt mycket att göra i Bulgarien. Det finns massor av fina stränder längst med större delen av landet. De populäraste stränderna bli väldigt fullsmockadade från juni till augusti men det finns också de mindre stränderna där man kan få lite mer fred och tystnad. Bulgarien är inte bara känd för sol och bad utan också för andra aktiviteter. Här nedan kommer jag att beskriva några härliga aktiviteter man kan göra på en resa till Bulgarien. Jag kommer även beskriva nattlivet då det är väldigt populärt i Bulgarien, speciellt i området Sunny Beach. Till sist kommer jag ge lite tips för dig som planerar eller funderar på att resa till Bulgarien.

Aktiviteter

En väldigt populär aktivitet är safari i Strandzhavbergerna i Sunny beach där man kan uppleva otroligt vackra miljöer och ta fina bilder till sitt portfolio där hemma. Safarit brukar vara en heldagsupplevelse så se till att boka in en heldag ifall nu är sugna på safari. En annan rolig aktivitet är Mud Bath i Sunny Beach. Det är bara en halvdagsupplevelse i Atanssovsko Salt Lake. Det är ett spa center där man behandlas med lera över hela kroppen som ska hjälpa kroppen. Där finns det även en speciell och veckar sandstrand som är svart.

Om man istället har mer lust till kulturella aktiviteter så finns det något för det också. Man besöker en plats som kallas Akke Kalide där det finns gamla arkeologiska artefakter och fina gårdar som användes förr. Det finns guidade turer som förklarar allt in i minsta detalj. Detta brukar också vara en halvdag och är en väldigt populär aktivitet för turister som besöker Bulgarien och Sunny Beach.

Nattlivet

Sunny Beach nightlife är extremt stort idag och fortsätter bara att bli populärare för varje år som går. Bulgariens Sunny Beach erbjuder otroligt många barer och nattklubbar för alla åldrar. De finns även många skandinaviska barer vilket gör att det riktar sig perfekt in på svenska turister som vill festa loss. Varje sommar brukar det komma en del världsartister för att spela på klubbarna i Sunny Beach. Så missa inte det om ni skulle åka på semester till Bulgarien.

bulgarien

Resa till bulgarien tips

Det sista tipset jag vill ge är att det finns väldigt många sista minuten resor till bulgarien så om det finns möjlighet för att vänta med att boka och om det fungerar för er så skulle jag verkligen rekommendera det. Då brukar det även finnas möjlighet att få väldigt bra erbjudanden på all inclusive. All inclusive bulgarien Sunny beach är väldigt populärt idag. Jag vill också passa att rekommendera Resor till Bulgarien Sunny Beach som har billiga resor till Bulgarien Sunny Beach där man kan bläddra bland många fina hotell och även boka fester och aktiviteter som man vill göra på semestern. Hoppas ni har fått reda på lite mer om Bulgarien som destination och resmål. Vi hörs!